یه رفتار جالبی هم هستش که وقتی یه نفر میآد دربارۀ یه ویژگی فردی خوب یا بد صحبت میکنه، بخش قابل توجهی از مخاطبها واکنششون نسبت به اون صحبت اینه که خب خدا رو شکر من ـ و گاهی من و عزیزانم ـ هم این ویژگی خوب رو داریم (با ذکر مثال)، یا خب خدا رو شکر ما همچین ویژگی بدی رو نداریم (باز هم با ذکر مثال) و در ادامه نسبت به بعضی از دارندگان اون ویژگی بد اظهار انزجار میکنن و نسبت به خودشون و دارندگان اون ویژگی خوب مباهات.
حالا فرقی هم نمیکنه این حرف کجا زده بشه، توی اتوبوس، جمع خانوادگی یا صفحات کاربری فلان برنامه و بهمان سایت. و باز هم فرقی نمیکنه بحث نژادپرستی باشه، کتابخوانی باشه، مرد/ زن/ فرزندسالاری باشه، کمک برای هزینۀ ازدواج دو تا جوان باشه، رعایت کپیرایت یا.، غالباً اکثر واکنشها همونطوریه؛ البته یه سری افراد اجتماعینشده هم هستن این وسط که خیلی هنجارشکنانه میآن و دربارۀ اصل قضیه صحبت میکنن و از یه سری زوایای کمتر دیدهشده به قضیه نگاه میکنن و حتی به یه چند تا منبع هم ارجاع میدن که اگه کسی خواست بتونه اطلاعات بیشتری بگیره، که خب این گروه کلاً از مرحله پرت هستن؛ چون اصل این جور بحثها برای تأیید و تکذیبه و بحث و بررسی جایی توش نداره و یه قرار نانوشته و حتی ناگفتهای این وسط هستش که بعد از اینکه انگشت اتهام از گوینده و شنونده برداشته شد و کفهای افتخار زده شد، بحث تموم میشه و یه موضوع جدید میآد وسط.
البته خدا رو شکر من که خودم اصلاً اینطوری نیستم؛ نشونهاش هم همین که هیچکدوم از افعال این نوشته به صیغۀ متکلم وحده نبود.
درباره این سایت